Alce Nero BIO Pesto Genovese, pesto bazyliowe, 130 g
Kod: PG130Produkty powiązane
Opis szczegółowy produktu
Alce Nero BIO Pesto Genovese, pesto bazyliowe, 130 g
Organiczne pesto bazyliowe Alce Nero jest wytwarzane z wyselekcjonowanych składników, w tym włoskiej bazylii organicznej i jest wzbogacone oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia. Pesto to bardzo gęsty sos, który idealnie nadaje się do przyprawiania makaronów o różnych kształtach i rozmiarach lub do przygotowywania pysznych aperitifów.
Skład: Pasta bazyliowa* (46 %) [bazylia* (41 %), olej słonecznikowy*, sól], olej słonecznikowy*, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia*, orzechy nerkowca*, ser Parmigiano Reggiano DOP* (2,5 %) ( mleko krowie*, sól, podpuszczka), ser Pecorino* ( mleko owcze*, podpuszczka, sól), sól, orzeszki piniowe* (0,9 %), czosnek*.
*certyfikowane składniki BIO (organiczne)
Wartości odżywcze | na 100 g produktu: |
Energia | 1940 kJ / 462 kcal |
Tłuszcze | 47 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 6,7 g |
Węglowodany | 5,1 g |
w tym cukry | 2,7 g |
Błonnik | 1,0 g |
Białko | 4,2 g |
Sól | 2,7 g |
Alergeny: zawiera mleko i orzechy
Zawartość opakowania: 130 g
Przechowywanie: po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni.
Nazwa prawna: Czerwone pesto z ekologicznymi suszonymi pomidorami koktajlowymi
Certyfikat biologiczny: CZ-BIO-002
Miejsce produkcji: Via Cervese 364 - Cesena, Włochy
Wskazówka dotycząca przepisu:
Orkiszowa focaccia z wiosennymi warzywami
Składniki:
- 500 g organicznej pełnoziarnistej mąki orkiszowej
- 350 ml wody o temperaturze pokojowej
- 10 g świeżych drożdży
- 1 łyżeczka miodu kwiatowego
- 9 g soli kuchennej
- Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia
- Płatki soli
- 10 cukinii z kwiatem
- 4 końcówki szparagów
- 250 g świeżego serka śmietankowego Crescenza
- 100 g Alce Nero bio pesto genovese
- 1 szczypta soli
Czas przygotowania: ponad 60 minut
Trudność przygotowania: średnia
Procedura przygotowania:
- Do miski wsyp mąkę, pokruszone drożdże, miód i sól. Stopniowo dodawać wodę, 15 ml oleju i mieszać do uzyskania jednorodnego ciasta.
- Umieść ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni roboczej i ugniataj, składając brzegi w kierunku środka.
- Umieścić ciasto w pojemniku nasmarowanym olejem, przykryć folią spożywczą i pozostawić w lodówce w temperaturze 5°C na około 12 godzin.
- Ponownie zagnieść ciasto i pozostawić w temperaturze pokojowej na około 2 godziny.
- Obficie natłuść blachę do pieczenia. Rozprowadź ciasto opuszkami palców i przykryj folią spożywczą. Pozostawić do wyrośnięcia na około dwie godziny.
- Posmarować focaccię i posypać płatkami soli.
- Piec w rozgrzanym do 200° piekarniku statycznym przez około 25 minut do uzyskania złotego koloru.
- W międzyczasie umyj warzywa, usuń łodygi i pokrój je w cienkie plasterki. Odetnij żylaste końce szparagów i pokrój je w plasterki, to samo zrób z cukinią.
- Podsmaż warzywa na nieprzywierającej patelni z odrobiną oleju i 20 ml wody, aż będą miękkie.
- Zdjąć z ognia, dodać kwiaty cukinii i wymieszać. Sól do smaku.
- Wymieszaj crescenza łyżką, aby uzyskać kremową konsystencję, w razie potrzeby rozcieńcz ją odrobiną mleka.
- Przekrój focaccię na pół. Rozłóż warstwę crescenzy, a następnie warstwę pesto, przykryj warzywami, przykryj pokrywką i włóż z powrotem do piekarnika na 5 minut. Podawać natychmiast.
Parametry dodatkowe
Kategoria: | Omáčky |
---|---|
Waga: | 0.27 kg |
EAN: | 8009004850200 |
Pozycja została wyprzedana… |
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.
Alce Nero to marka ekologicznych rolników i przetwórców działająca od 1978 roku. Zrzesza ponad 1 000 rolników we Włoszech i ponad 10 000 małych rodzinnych gospodarstw rolnych w Ameryce Środkowej i Południowej. Skupia się na produkcji i wytwarzaniu smacznej żywności ekologicznej, jednocześnie szanując glebę i jej żyzność. Preferuje rolnictwo ekologiczne, stosuje najnowocześniejsze techniki agronomiczne i unika syntetycznych chemikaliów.
Ich produkty mają krótką i prostą listę składników, nie zawierają konserwantów ani dodatków. Alce Nero oferuje szeroki asortyment żywności do codziennego użytku, w tym makarony, ryż, produkty pomidorowe, warzywa, rośliny strączkowe, ciasteczka, soki, dżemy, miód, napoje roślinne, żywność dla dzieci, produkty świeże, mrożone, lody oraz ekologiczne produkty Fairtrade pochodzące z Ameryki Łacińskiej.
Firma Alce Nero od momentu założenia jest pionierem na rynku żywności ekologicznej i promuje odpowiedzialne oraz zrównoważone praktyki rolnicze. Współpracuje z rolnikami, którzy są siłą napędową jej misji, i nadal wprowadza innowacje oraz rozwija rolnictwo ekologiczne we Włoszech.
Alce Nero S.p.A., Via H.Ford 2/a- 40024, Castel S.Pietro Terme (BO), Włochy