Alce Nero BIO Pesto Genovese, pesto bazyliowe, 130 g

Kod: PG130
💚 BIO
Marka: Alce nero
17,96 zł 16,63 zł bez VAT
Chwilowo niedostępny
Opcje dostawy
Pozycja została wyprzedana…

Organiczne pesto bazyliowe Alce Nero jest wytwarzane z wyselekcjonowanych składników, w tym włoskiej bazylii organicznej i jest wzbogacone oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia. Pesto to bardzo gęsty sos, który idealnie nadaje się do przyprawiania makaronów o różnych kształtach i rozmiarach lub do przygotowywania pysznych aperitifów.

Informacje szczegółowe

Opis szczegółowy produktu

Alce Nero BIO Pesto Genovese, pesto bazyliowe, 130 g

Organiczne pesto bazyliowe Alce Nero jest wytwarzane z wyselekcjonowanych składników, w tym włoskiej bazylii organicznej i jest wzbogacone oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia. Pesto to bardzo gęsty sos, który idealnie nadaje się do przyprawiania makaronów o różnych kształtach i rozmiarach lub do przygotowywania pysznych aperitifów.

Skład: Pasta bazyliowa* (46 %) [bazylia* (41 %), olej słonecznikowy*, sól], olej słonecznikowy*, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia*, orzechy nerkowca*, ser Parmigiano Reggiano DOP* (2,5 %) ( mleko krowie*, sól, podpuszczka), ser Pecorino* ( mleko owcze*, podpuszczka, sól), sól, orzeszki piniowe* (0,9 %), czosnek*.

*certyfikowane składniki BIO (organiczne)

Wartości odżywcze na 100 g produktu:
Energia 1940 kJ / 462 kcal
Tłuszcze 47 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 6,7 g
Węglowodany 5,1 g
w tym cukry 2,7 g
Błonnik 1,0 g
Białko 4,2 g
Sól 2,7 g

Bio certifikátAlergeny: zawiera mleko i orzechy

Zawartość opakowania: 130 g

Przechowywanie: po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni.

Nazwa prawna: Czerwone pesto z ekologicznymi suszonymi pomidorami koktajlowymi

Certyfikat biologiczny: CZ-BIO-002

Miejsce produkcji: Via Cervese 364 - Cesena, Włochy


Bazalkové pesto alce neroWskazówka dotycząca przepisu:

Orkiszowa focaccia z wiosennymi warzywami

Składniki:

  • 500 g organicznej pełnoziarnistej mąki orkiszowej
  • 350 ml wody o temperaturze pokojowej
  • 10 g świeżych drożdży
  • 1 łyżeczka miodu kwiatowego
  • 9 g soli kuchennej
  • Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia
  • Płatki soli
  • 10 cukinii z kwiatem
  • 4 końcówki szparagów
  • 250 g świeżego serka śmietankowego Crescenza
  • 100 g Alce Nero bio pesto genovese
  • 1 szczypta soli

Czas przygotowania: ponad 60 minut

Trudność przygotowania: średnia

Procedura przygotowania:

  1. Do miski wsyp mąkę, pokruszone drożdże, miód i sól. Stopniowo dodawać wodę, 15 ml oleju i mieszać do uzyskania jednorodnego ciasta.
  2. Umieść ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni roboczej i ugniataj, składając brzegi w kierunku środka.
  3. Umieścić ciasto w pojemniku nasmarowanym olejem, przykryć folią spożywczą i pozostawić w lodówce w temperaturze 5°C na około 12 godzin.
  4. Ponownie zagnieść ciasto i pozostawić w temperaturze pokojowej na około 2 godziny.
  5. Obficie natłuść blachę do pieczenia. Rozprowadź ciasto opuszkami palców i przykryj folią spożywczą. Pozostawić do wyrośnięcia na około dwie godziny.
  6. Posmarować focaccię i posypać płatkami soli.
  7. Piec w rozgrzanym do 200° piekarniku statycznym przez około 25 minut do uzyskania złotego koloru.
  8. W międzyczasie umyj warzywa, usuń łodygi i pokrój je w cienkie plasterki. Odetnij żylaste końce szparagów i pokrój je w plasterki, to samo zrób z cukinią.
  9. Podsmaż warzywa na nieprzywierającej patelni z odrobiną oleju i 20 ml wody, aż będą miękkie.
  10. Zdjąć z ognia, dodać kwiaty cukinii i wymieszać. Sól do smaku.
  11. Wymieszaj crescenza łyżką, aby uzyskać kremową konsystencję, w razie potrzeby rozcieńcz ją odrobiną mleka.
  12. Przekrój focaccię na pół. Rozłóż warstwę crescenzy, a następnie warstwę pesto, przykryj warzywami, przykryj pokrywką i włóż z powrotem do piekarnika na 5 minut. Podawać natychmiast.

Parametry dodatkowe

Kategoria: Omáčky
Waga: 0.27 kg
EAN: 8009004850200
Pozycja została wyprzedana…

Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.

Nie wypełniaj tego pola:

alce nero logoAlce Nero to marka ekologicznych rolników i przetwórców działająca od 1978 roku. Zrzesza ponad 1 000 rolników we Włoszech i ponad 10 000 małych rodzinnych gospodarstw rolnych w Ameryce Środkowej i Południowej. Skupia się na produkcji i wytwarzaniu smacznej żywności ekologicznej, jednocześnie szanując glebę i jej żyzność. Preferuje rolnictwo ekologiczne, stosuje najnowocześniejsze techniki agronomiczne i unika syntetycznych chemikaliów.

Ich produkty mają krótką i prostą listę składników, nie zawierają konserwantów ani dodatków. Alce Nero oferuje szeroki asortyment żywności do codziennego użytku, w tym makarony, ryż, produkty pomidorowe, warzywa, rośliny strączkowe, ciasteczka, soki, dżemy, miód, napoje roślinne, żywność dla dzieci, produkty świeże, mrożone, lody oraz ekologiczne produkty Fairtrade pochodzące z Ameryki Łacińskiej.

Firma Alce Nero od momentu założenia jest pionierem na rynku żywności ekologicznej i promuje odpowiedzialne oraz zrównoważone praktyki rolnicze. Współpracuje z rolnikami, którzy są siłą napędową jej misji, i nadal wprowadza innowacje oraz rozwija rolnictwo ekologiczne we Włoszech.

Alce Nero S.p.A., Via H.Ford 2/a- 40024, Castel S.Pietro Terme (BO), Włochy