Alce Nero BIO Pesto Rosso, Pesto z czerwonych pomidorów, 130 g
Kod: PR130Produkty powiązane
Opis szczegółowy produktu
Alce Nero BIO Pesto Rosso, pesto z czerwonych pomidorów, 130 g
Organiczne pesto z czerwonych pomidorów Alce nero zawiera najlepsze organiczne suszone pomidory z Włoch . Czerwone pesto Alce Nero jest wytwarzane z najwyższej jakości składników wzbogaconych oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia. Jest wytwarzany z włoskich i ekologicznych pomidorów i ma wyjątkowy smak. Pesto to bardzo gęsty sos, który dodaje charakterystycznego smaku i tekstury i jest idealny do makaronów i bruschetty.
Skład: Suszone pomidory 55%*, pulpa pomidorowa 18%*, olej słonecznikowy*, przecier pomidorowy 7%*, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia*, ocet jabłkowy*, Parmigiano Reggiano DOP* ( mleko krowie*, sól, podpuszczka), ser Pecorino* ( mleko owcze*, podpuszczka, sól), sól, pieprz*, chili*.
*certyfikowane składniki BIO (organiczne)
Wartości odżywcze | na 100 g produktu: |
Energia | 605 kJ / 144 kcal |
Tłuszcze | 12 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 2,0 g |
Węglowodany | 5,2 g |
w tym cukry | 3,9 g |
Błonnik | 3,0 g |
Białko | 2,3 g |
Sól | 2,2 g |
Alergeny: zawiera mleko
Zawartość opakowania: 130 g
Przechowywanie: po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni.
Nazwa prawna: Czerwone pesto z ekologicznymi suszonymi pomidorami koktajlowymi
Certyfikat biologiczny: CZ-BIO-002
Miejsce produkcji: Via Cervese 364 - Cesena, Włochy
Wskazówka dotycząca przepisu:
Wrap z grzybami, kapustą i czerwonym pesto
Składniki (dla 6 osób):
- 200 g organicznej miękkiej mąki pszennej
- 3 świeże jajka ekologiczne
- Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia
- 200 g półdojrzałego pecorino
- 500 g borowików
- 3 gałązki tymianku
- 500 g liści kapusty
- 70 g organicznego czerwonego pesto Alce Nero
- Sól i pieprz
Czas przygotowania: 30-60 minut
Trudność przygotowania: średnia
Procedura przygotowania:
- Do miski dodaj mąkę, 20 g oleju, 2 g soli, jajko, szczyptę pieprzu i 70 ml letniej wody.
- Wymieszać masę do uzyskania gładkiego i miękkiego ciasta. Owinąć folią spożywczą i odstawić w ciepłe miejsce.
- W międzyczasie opłucz i posiekaj grzyby. Jarmuż pozbawić rdzenia i grubo posiekać liście.
- Smażyć grzyby na kropli oleju ze szczyptą soli na złoty kolor. Dodaj kapustę i mieszaj, aż lekko zwiędnie.
- Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach, następnie wbić 2 jajka, szczyptę soli i dodać ciepłe warzywa.
- Rozwałkować ciasto na prostokątnej blasze do pieczenia, dodać długi pasek nadzienia, zwinąć strudel i zakleić na obu końcach.
- Umieścić na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec w piekarniku rozgrzanym do 200°C przez około 35 minut.
Parametry dodatkowe
Kategoria: | Omáčky |
---|---|
Waga: | 0.27 kg |
EAN: | 8009004850217 |
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.
Alce Nero to marka ekologicznych rolników i przetwórców działająca od 1978 roku. Zrzesza ponad 1 000 rolników we Włoszech i ponad 10 000 małych rodzinnych gospodarstw rolnych w Ameryce Środkowej i Południowej. Skupia się na produkcji i wytwarzaniu smacznej żywności ekologicznej, jednocześnie szanując glebę i jej żyzność. Preferuje rolnictwo ekologiczne, stosuje najnowocześniejsze techniki agronomiczne i unika syntetycznych chemikaliów.
Ich produkty mają krótką i prostą listę składników, nie zawierają konserwantów ani dodatków. Alce Nero oferuje szeroki asortyment żywności do codziennego użytku, w tym makarony, ryż, produkty pomidorowe, warzywa, rośliny strączkowe, ciasteczka, soki, dżemy, miód, napoje roślinne, żywność dla dzieci, produkty świeże, mrożone, lody oraz ekologiczne produkty Fairtrade pochodzące z Ameryki Łacińskiej.
Firma Alce Nero od momentu założenia jest pionierem na rynku żywności ekologicznej i promuje odpowiedzialne oraz zrównoważone praktyki rolnicze. Współpracuje z rolnikami, którzy są siłą napędową jej misji, i nadal wprowadza innowacje oraz rozwija rolnictwo ekologiczne we Włoszech.
Alce Nero S.p.A., Via H.Ford 2/a- 40024, Castel S.Pietro Terme (BO), Włochy