Alce Nero Spaghetti BIO Bezglutenowe (kukurydza i ryż), 250 g

Kod: PSG718
🌱 Vegan 💚 BIO
Marka: Alce nero
14 zł 12,96 zł bez VAT
Dostępne (>10 ks)
Możemy doręczyć do:
22.4.2025
Opcje dostawy

Bezglutenowe spaghetti Alce Nero jest produkowane wyłącznie z ekologicznej kukurydzy i ryżu uprawianych we Włoszech. Przepis został stworzony, aby osiągnąć właściwą równowagę między smakami białej i żółtej kukurydzy oraz ryżu. Nigdy się nie rozgotowują i zachowują swój oryginalny kształt i aromatyczny smak. Dobrze komponuje się z sosami na bazie pomidorów.

Bio certifikát Gluten free

Informacje szczegółowe

Opis szczegółowy produktu

Alce Nero spaghetti BIO bezglutenowe (kukurydza i ryż), 250 g

Gluten free_orangeBezglutenowe spaghetti Alce Nero jest produkowane wyłącznie z ekologicznej kukurydzy i ryżu uprawianych we Włoszech. Przepis został stworzony, aby osiągnąć właściwą równowagę między smakami białej i żółtej kukurydzy oraz ryżu. Nigdy się nie rozgotowują i zachowują swój oryginalny kształt i aromatyczny smak. Dobrze komponuje się z sosami na bazie pomidorów.

Metoda przygotowania: Na 100 g makaronu - wlać 1,5 l wrzącej wody i dodać 15 g soli. Czas gotowania: około 8-10 minut.

Składniki: organiczna mąka kukurydziana (80%), organiczna mąka ryżowa (20%).

Wartości odżywcze na 100 g produktu:
Energia 1491 kJ / 355 kcal
Tłuszcze 1,4 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0,5 g
Węglowodany 78 g
w tym cukry 2,0 g
Włókno 1,0 g
Białko 7,0 g
Sól 0,05 g

Bio certifikátAlergeny: Może zawierać śladowe ilości soi.

Zawartość opakowania: 250 g

Przechowywanie: przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.

Nazwa prawna: Dietetyczny makaron bezglutenowy z ekologicznej kukurydzy i ryżu

Certyfikat biologiczny: CZ-BIO-002

Miejsce produkcji: Za pośrednictwem E. Balestieri 236, Ponte a Moriano (LU) - Włochy

Parametry dodatkowe

Kategoria: Těstoviny
Waga: 0.28 kg
EAN: 8009004811522

Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.

Nie wypełniaj tego pola:

alce nero logoAlce Nero to marka ekologicznych rolników i przetwórców działająca od 1978 roku. Zrzesza ponad 1 000 rolników we Włoszech i ponad 10 000 małych rodzinnych gospodarstw rolnych w Ameryce Środkowej i Południowej. Skupia się na produkcji i wytwarzaniu smacznej żywności ekologicznej, jednocześnie szanując glebę i jej żyzność. Preferuje rolnictwo ekologiczne, stosuje najnowocześniejsze techniki agronomiczne i unika syntetycznych chemikaliów.

Ich produkty mają krótką i prostą listę składników, nie zawierają konserwantów ani dodatków. Alce Nero oferuje szeroki asortyment żywności do codziennego użytku, w tym makarony, ryż, produkty pomidorowe, warzywa, rośliny strączkowe, ciasteczka, soki, dżemy, miód, napoje roślinne, żywność dla dzieci, produkty świeże, mrożone, lody oraz ekologiczne produkty Fairtrade pochodzące z Ameryki Łacińskiej.

Firma Alce Nero od momentu założenia jest pionierem na rynku żywności ekologicznej i promuje odpowiedzialne oraz zrównoważone praktyki rolnicze. Współpracuje z rolnikami, którzy są siłą napędową jej misji, i nadal wprowadza innowacje oraz rozwija rolnictwo ekologiczne we Włoszech.

Alce Nero S.p.A., Via H.Ford 2/a- 40024, Castel S.Pietro Terme (BO), Włochy