Alce Nero Spaghetti BIO Pełnoziarniste, 500 g
Kod: PI610Produkty powiązane
Opis szczegółowy produktu
Alce Nero Spaghetti BIO Pełnoziarniste, 500 g
Spaghetti pełnoziarniste Alce Nero jest wytwarzane wyłącznie z ekologicznej semoliny pełnoziarnistej z pszenicy durum uprawianej we Włoszech. Kasza manna pełnoziarnista jest produkowana przez zwykłe mielenie całego ziarna bez żadnego uszlachetniania lub dodawania dodatków. Ciasto z semoliny wytwarzane jest na bazie wody źródlanej z Alp Trydenckich. Ciasto używane do produkcji tego makaronu jest naturalnie bogate w błonnik. Świetnie pasuje do sosów pomidorowych lub warzywnych, na przykład marki Alce nero.
Sposób przygotowania: 100 g makaronu zalać 1,5 l wrzącej wody i dodać 15 g soli. Czas gotowania "al dente": 11 min.
Skład: Ekologiczna pełnoziarnista kasza manna z pszenicy durum, woda.
Wartości odżywcze | na 100 g produktu: |
Energia | 1453 kJ / 346 kcal |
Tłuszcze | 2,1 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0,4 g |
Węglowodany | 66 g |
w tym cukry | 3,2 g |
Błonnik | 7,7 g |
Białko | 12 g |
Sól | 0 g |
Alergeny: zawiera gluten. Może zawierać: inne zboża zawierające gluten, soję, gorczycę.
Zawartość opakowania: 500 g
Przechowywanie: przechowywać w chłodnym, suchym miejscu z dala od światła słonecznego.
Nazwa handlowa: Ekologiczny makaron pełnoziarnisty z semoliny z pszenicy durum
Certyfikat biologiczny: CZ-BIO-002
Kraj produkcji pszenicy: Włochy
Kraj szlifowania: Włochy
Miejsce produkcji: Via Felicetti 9, Predazzo (TN) - Włochy
Procedura produkcji:
Obszar: hodowcy Alce Nero uprawiają tę pszenicę durum od wielu lat, głównie w prowincjach Foggia i Bari.
Uprawa: Makaron Alce Nero z pszenicy durum rozpoczyna swoją podróż jesienią, kiedy pszenica jest wysiewana. Po zasianiu pszenica musi dojrzewać na słońcu przez co najmniej sześć miesięcy i jest gotowa do zbioru, gdy kłos ma intensywny złoty kolor.
Przygotowanie: cały zbiór jest monitorowany i kontrolowany dzięki koordynacji naszego partnera Alce nero - Mediterre.bio. Następnie zostanie przetworzony przez Molino De Vita, innego partnera marki. Na terenach zielonych, z dala od głównych kanałów komunikacyjnych, młyn przetwarza ziarno na semolinę przy użyciu zaawansowanej technologii i wolnoobrotowych walców mielących, które w jak największym stopniu zachowują właściwości ziarna. Na koniec semolina jest transportowana do Trentino, gdzie woda źródlana z Alp spotyka się z umiejętnościami producentów makaronu Felicetti, innego partnera Alce Nero, dając życie makaronowi, który jest w 100% włoski, ekologiczny i gwarantowany przez Grupę Alce Nero.
Parametry dodatkowe
Kategoria: | Těstoviny |
---|---|
Waga: | 0.54 kg |
EAN: | 8009004100015 |
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.
Alce Nero to marka ekologicznych rolników i przetwórców działająca od 1978 roku. Zrzesza ponad 1 000 rolników we Włoszech i ponad 10 000 małych rodzinnych gospodarstw rolnych w Ameryce Środkowej i Południowej. Skupia się na produkcji i wytwarzaniu smacznej żywności ekologicznej, jednocześnie szanując glebę i jej żyzność. Preferuje rolnictwo ekologiczne, stosuje najnowocześniejsze techniki agronomiczne i unika syntetycznych chemikaliów.
Ich produkty mają krótką i prostą listę składników, nie zawierają konserwantów ani dodatków. Alce Nero oferuje szeroki asortyment żywności do codziennego użytku, w tym makarony, ryż, produkty pomidorowe, warzywa, rośliny strączkowe, ciasteczka, soki, dżemy, miód, napoje roślinne, żywność dla dzieci, produkty świeże, mrożone, lody oraz ekologiczne produkty Fairtrade pochodzące z Ameryki Łacińskiej.
Firma Alce Nero od momentu założenia jest pionierem na rynku żywności ekologicznej i promuje odpowiedzialne oraz zrównoważone praktyki rolnicze. Współpracuje z rolnikami, którzy są siłą napędową jej misji, i nadal wprowadza innowacje oraz rozwija rolnictwo ekologiczne we Włoszech.
Alce Nero S.p.A., Via H.Ford 2/a- 40024, Castel S.Pietro Terme (BO), Włochy