Alce Nero Spaghetti BIO Pełnoziarniste, 500 g

Kod: PI610
🌱 Vegan 💚 BIO
Marka: Alce nero
11,37 zł 10,53 zł bez VAT
Dostępne (>10 ks)
Możemy doręczyć do:
22.4.2025
Opcje dostawy

Spaghetti pełnoziarniste Alce Nero jest wytwarzane wyłącznie z ekologicznej semoliny pełnoziarnistej z pszenicy durum uprawianej we Włoszech. Kasza manna pełnoziarnista jest produkowana przez zwykłe mielenie całego ziarna bez żadnego uszlachetniania lub dodawania dodatków. Ciasto z semoliny wytwarzane jest na bazie wody źródlanej z Alp Trydenckich. Ciasto używane do produkcji tego makaronu jest naturalnie bogate w błonnik. Świetnie pasuje do sosów pomidorowych lub warzywnych, na przykład marki Alce nero.

Informacje szczegółowe

Opis szczegółowy produktu

Alce Nero Spaghetti BIO Pełnoziarniste, 500 g

Spaghetti pełnoziarniste Alce Nero jest wytwarzane wyłącznie z ekologicznej semoliny pełnoziarnistej z pszenicy durum uprawianej we Włoszech. Kasza manna pełnoziarnista jest produkowana przez zwykłe mielenie całego ziarna bez żadnego uszlachetniania lub dodawania dodatków. Ciasto z semoliny wytwarzane jest na bazie wody źródlanej z Alp Trydenckich. Ciasto używane do produkcji tego makaronu jest naturalnie bogate w błonnik. Świetnie pasuje do sosów pomidorowych lub warzywnych, na przykład marki Alce nero.

Sposób przygotowania: 100 g makaronu zalać 1,5 l wrzącej wody i dodać 15 g soli. Czas gotowania "al dente": 11 min.

Skład: Ekologiczna pełnoziarnista kasza manna z pszenicy durum, woda.

Wartości odżywcze na 100 g produktu:
Energia 1453 kJ / 346 kcal
Tłuszcze 2,1 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0,4 g
Węglowodany 66 g
w tym cukry 3,2 g
Błonnik 7,7 g
Białko 12 g
Sól 0 g

Bio certifikátAlergeny: zawiera gluten. Może zawierać: inne zboża zawierające gluten, soję, gorczycę.

Zawartość opakowania: 500 g

Przechowywanie: przechowywać w chłodnym, suchym miejscu z dala od światła słonecznego.

Nazwa handlowa: Ekologiczny makaron pełnoziarnisty z semoliny z pszenicy durum

Certyfikat biologiczny: CZ-BIO-002

Kraj produkcji pszenicy: Włochy

Kraj szlifowania: Włochy

Miejsce produkcji: Via Felicetti 9, Predazzo (TN) - Włochy


Procedura produkcji:

Obszar: hodowcy Alce Nero uprawiają tę pszenicę durum od wielu lat, głównie w prowincjach Foggia i Bari.

Uprawa: Makaron Alce Nero z pszenicy durum rozpoczyna swoją podróż jesienią, kiedy pszenica jest wysiewana. Po zasianiu pszenica musi dojrzewać na słońcu przez co najmniej sześć miesięcy i jest gotowa do zbioru, gdy kłos ma intensywny złoty kolor.

Przygotowanie: cały zbiór jest monitorowany i kontrolowany dzięki koordynacji naszego partnera Alce nero - Mediterre.bio. Następnie zostanie przetworzony przez Molino De Vita, innego partnera marki. Na terenach zielonych, z dala od głównych kanałów komunikacyjnych, młyn przetwarza ziarno na semolinę przy użyciu zaawansowanej technologii i wolnoobrotowych walców mielących, które w jak największym stopniu zachowują właściwości ziarna. Na koniec semolina jest transportowana do Trentino, gdzie woda źródlana z Alp spotyka się z umiejętnościami producentów makaronu Felicetti, innego partnera Alce Nero, dając życie makaronowi, który jest w 100% włoski, ekologiczny i gwarantowany przez Grupę Alce Nero.

Parametry dodatkowe

Kategoria: Těstoviny
Waga: 0.54 kg
EAN: 8009004100015

Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.

Nie wypełniaj tego pola:

alce nero logoAlce Nero to marka ekologicznych rolników i przetwórców działająca od 1978 roku. Zrzesza ponad 1 000 rolników we Włoszech i ponad 10 000 małych rodzinnych gospodarstw rolnych w Ameryce Środkowej i Południowej. Skupia się na produkcji i wytwarzaniu smacznej żywności ekologicznej, jednocześnie szanując glebę i jej żyzność. Preferuje rolnictwo ekologiczne, stosuje najnowocześniejsze techniki agronomiczne i unika syntetycznych chemikaliów.

Ich produkty mają krótką i prostą listę składników, nie zawierają konserwantów ani dodatków. Alce Nero oferuje szeroki asortyment żywności do codziennego użytku, w tym makarony, ryż, produkty pomidorowe, warzywa, rośliny strączkowe, ciasteczka, soki, dżemy, miód, napoje roślinne, żywność dla dzieci, produkty świeże, mrożone, lody oraz ekologiczne produkty Fairtrade pochodzące z Ameryki Łacińskiej.

Firma Alce Nero od momentu założenia jest pionierem na rynku żywności ekologicznej i promuje odpowiedzialne oraz zrównoważone praktyki rolnicze. Współpracuje z rolnikami, którzy są siłą napędową jej misji, i nadal wprowadza innowacje oraz rozwija rolnictwo ekologiczne we Włoszech.

Alce Nero S.p.A., Via H.Ford 2/a- 40024, Castel S.Pietro Terme (BO), Włochy