Bongiovi Arrabbiata Spicy, Sos pomidorowy do makaronu z chilli, 400 g
Kod: B669Produkty powiązane
Opis szczegółowy produktu
Bongiovi Arrabbiata Spicy, Sos pomidorowy do makaronu z chili, 400 g
Smak świeżych pomidorów i liści bazylii jest doprawiony pomysłowym połączeniem różnych rodzajów pieprzu i papryczek chili. Jest to najostrzejszy sos rodziny Bongiovi, który nadaje się do różnych dań z makaronu lub może być stosowany jako baza do pizzy lub do gulaszu. Sos można zmiękczyć śmietaną, ricottą lub crème fraîche. Bongiovi szczyci się najwyższej jakości składnikami i najlepszym sposobem przygotowania sosów. Dlatego w ich sosach znajdziesz tylko najlepsze pomidory o jakości restauracyjnej. Jednocześnie nie zawiera sztucznych dodatków, konserwantów ani wody.
- 100-letni włoski przepis rodzinny
- Wysokiej jakości surowce
- Odpowiedni dla wegetarian i wegan
- Bezglutenowy
- Nie zawiera sztucznych dodatków i konserwantów
- Bez dodatku wody
- Brak składników GMO
- Bardzo niska zawartość cukru w porównaniu z innymi sosami dostępnymi na rynku
Wskazówka dotycząca przepisu: GRILLOWANE KULKI MIĘSNE "ARRABBIATA"
Składniki:
- Kieliszek sosuBongiovi Spicy Arrabbiata"
- 1/4 szklanki posiekanych liści szpinaku
- 1 jajko
- 1/4 szklanki bułki tartej
- 3/4 szklanki świeżego, startego parmezanu
- 3/4 szklanki rozdrobnionej mozzarelli
- 500 g chudej mielonej wołowiny
- 1 posiekany ząbek czosnku
- 2 łyżki pokrojonej w kostkę cebuli
- Forma do muffinów lub podobna
Procedura przygotowania:
Wymieszać mięso mielone, jajka, szpinak, bułkę tartą, cebulę, czosnek i dodać ½ szklanki sosu Bongiovi, ¼ szklanki mozzarelli i ¼ szklanki parmezanu. Uformować 8 do 10 dużych klopsików.
Na dno każdej foremki nałożyć łyżkę sosu Bongiovi. Następnie włożyć klopsiki w dowolnym kształcie. Posyp kulki pozostałym serem.
Piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 20-30 minut.
Umieść filiżankę wody w piekarniku. Zapobiegnie to wysychaniu.
Wniosek o złożenie wniosku:
Podawać na świeżych liściach szpinaku lub z wybranym makaronem.
Skład:
Pomidory 91%, cebula, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, olej słonecznikowy, czosnek, sól, bazylia, chili cayenne 0,2%, pietruszka, oregano, pieprz.
Wszystkie składniki pochodzą z Sycylii.
Może zawierać śladowe ilości selera, mleka, ryb, skorupiaków i orzechów.
Wartości odżywcze na 100 g:
Wartość energetyczna | 261 kJ / 62 kcal | 3%* |
Tłuszcze | 2,7 g | 4%* |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0,4 g | 2%* |
Węglowodany | 7,3 g | 3%* |
w tym cukry | 6 g | 7%* |
Białko | 1,7 g | 3%* |
Sól | 1,13 g | 19%* |
* referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal) |
O marce:
Bongiovi Sauces to rodzinna firma produkująca sosy do makaronu według sekretnej receptury przekazywanej z pokolenia na pokolenie. Przepis pochodzi ze Sciacca na Sycylii i był przekazywany przez trzy pokolenia w rodzinie Bongiovi. Obecnie John Bongiovi, ojciec gwiazdy rocka Jona Bon Jovi, jest posiadaczem tajnej rodzinnej receptury. Marka została założona w 2011 roku przez Johna i jego synów Matta i Anthony'ego, którzy zdecydowali się butelkować sos po tym, jak zostali do tego zachęceni przez przyjaciół i celebrytów. Sos jest przygotowywany wyłącznie z najlepszych składników, w tym pomidorów o jakości restauracyjnej, i gotowany przez kilka godzin w celu odparowania jak największej ilości wody i uzyskania idealnej konsystencji.
Przechowywanie:
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 dni.
Kraj pochodzenia: Włochy
Zawartość: 400 g
Parametry dodatkowe
Kategoria: | Omáčky |
---|---|
Waga: | 0.6 kg |
EAN: | 7612293155669 |
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.
Bongiovi Sauces to rodzinny biznes produkujący sosy do makaronu według tajnej receptury przekazywanej z pokolenia na pokolenie. Przepis pochodzi z Sciacca na Sycylii i od trzech generacji pozostaje w rodzinie Bongiovi. Obecnym strażnikiem tej rodzinnej tajemnicy jest John Bongiovi, ojciec gwiazdy rocka Jona Bon Jovi. Markę założyli w 2011 roku John oraz jego synowie Matt i Anthony, którzy postanowili rozlewać sos do butelek po zachętach przyjaciół i znanych osobistości. Sos powstaje wyłącznie z najlepszych składników, w tym pomidorów klasy restauracyjnej, i gotowany jest przez kilka godzin, aby odparować jak najwięcej wody i uzyskać idealną konsystencję.
Rodzina Bongiovi poprzez swoje pyszne sosy dzieli się z klientami tradycją i wspomnieniami wspólnych spotkań przy stole. Aby zapewnić najwyższą jakość produktu, używane są wyłącznie najlepsze składniki, a sosy przygotowywane są w tradycyjny sposób. Zaangażowanie rodziny Bongiovi w jakość oraz pasja do dzielenia się tradycją i wspomnieniami zaowocowały sosem, który zdobył sympatię wielu i wciąż zyskuje popularność.
Wyprodukowano we Włoszech dla RAYL-Group, CH-4310 Rheinfelden