Bongiovi Dad's Original, Sos pomidorowy do makaronu z grzybami i warzywami ogrodowymi, 400 g
Kod: B652Produkty powiązane
Opis szczegółowy produktu
Bongiovi Dad's Original, Sos pomidorowy do makaronu z grzybami i warzywami ogrodowymi, 400 g
Obfita mieszanka świeżych warzyw ogrodowych i grzybów. Jest to łagodny, ostry sos, w którym można wykorzystać bazylię, czosnek, cebulę, grzyby, oregano oraz czerwoną i zieloną paprykę do przyprawienia dowolnego makaronu, jako bazę do pizzy lub do doprawienia gulaszu. Sos można zmiękczyć śmietaną, ricottą lub crème fraîche. Bongiovi szczyci się najwyższej jakości składnikami i najlepszym sposobem przygotowania sosów. Dlatego w ich sosach znajdziesz tylko najlepsze pomidory o jakości restauracyjnej. Jednocześnie nie zawiera sztucznych dodatków, konserwantów ani wody.
- 100-letni włoski przepis rodzinny
- Wysokiej jakości surowce
- Odpowiedni dla wegetarian i wegan
- Bezglutenowy
- Nie zawiera sztucznych dodatków i konserwantów
- Bez dodatku wody
- Brak składników GMO
- Bardzo niska zawartość cukru w porównaniu z innymi sosami dostępnymi na rynku
Wskazówka dotycząca przepisu: SARDYŃSKIE NALEŚNIKI "DAD'S ORIGINAL"
Składniki:
- SzkłoBongiovi Dad's Original"
- 2-3 porcje makaronu Gnocchetti Sardi
- 2 cebule szalotki
- 1 łodyga selera naciowego
- 1-2 ząbki czosnku
- 1/2 ostrej papryczki chili
- 2 łyżki przecieru pomidorowego
- 150 ml czerwonego wina
- 1/2 pęczka pietruszki
- Kozi ser śmietankowy
- Parmezan
- Kilka gałązek bazylii
Procedura przygotowania:
Ugotuj gnocchetti sardi w osolonej wodzie do stanu al dente. Szalotki pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni z oliwą z oliwek na złoty kolor.
Dodaj posiekane ząbki czosnku wraz z posiekaną papryczką chili.
Dodać koncentrat pomidorowy i sos "Dad's Original". Gotować przez 2-3 minuty. Dodaj seler i zalej czerwonym winem. Kontynuować gotowanie na wolnym ogniu, aż wino zredukuje się o połowę. Następnie dodać 100 ml wody z makaronu i doprawić pieprzem (nie solić, ponieważ ser będzie później słony).
Gotowe gnocchetti wymieszać na patelni z posiekaną natką pietruszki.
Wniosek o złożenie wniosku:
Gotowe danie podawać na talerzach z kozim serem, parmezanem i drobno posiekaną bazylią, skropione odrobiną oliwy z oliwek.
Skład:
Pomidory 82%, papryka 3%, cebula, pieczarki 3%, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, olej słonecznikowy, czosnek, sól, bazylia, pietruszka, oregano, pieprz cayenne, pieprz czarny.
Wszystkie składniki pochodzą z Sycylii.
Może zawierać śladowe ilości selera, mleka, ryb, skorupiaków i orzechów.
Wartości odżywcze na 100 g:
Wartość energetyczna | 277 kJ / 66 kcal | 3%* |
Tłuszcze | 3,2 g | 5%* |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0,4 g | 2%* |
Węglowodany | 7,1 g | 3%* |
w tym cukry | 5,8 g | 6%* |
Białko | 1,7 g | 3%* |
Sól | 1,12 g | 19%* |
* referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal) |
O marce:
Bongiovi Sauces to rodzinna firma produkująca sosy do makaronu według sekretnej receptury przekazywanej z pokolenia na pokolenie. Przepis pochodzi ze Sciacca na Sycylii i był przekazywany przez trzy pokolenia w rodzinie Bongiovi. Obecnie John Bongiovi, ojciec gwiazdy rocka Jona Bon Jovi, jest posiadaczem tajnej rodzinnej receptury. Marka została założona w 2011 roku przez Johna i jego synów Matta i Anthony'ego, którzy zdecydowali się butelkować sos po tym, jak zostali do tego zachęceni przez przyjaciół i celebrytów. Sos jest przygotowywany wyłącznie z najlepszych składników, w tym pomidorów o jakości restauracyjnej, i gotowany przez kilka godzin w celu odparowania jak największej ilości wody i uzyskania idealnej konsystencji.
Przechowywanie:
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 dni.
Kraj pochodzenia: Włochy
Zawartość: 400 g
Parametry dodatkowe
Kategoria: | Omáčky |
---|---|
Waga: | 0.6 kg |
EAN: | 7612293155652 |
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.
Bongiovi Sauces to rodzinny biznes produkujący sosy do makaronu według tajnej receptury przekazywanej z pokolenia na pokolenie. Przepis pochodzi z Sciacca na Sycylii i od trzech generacji pozostaje w rodzinie Bongiovi. Obecnym strażnikiem tej rodzinnej tajemnicy jest John Bongiovi, ojciec gwiazdy rocka Jona Bon Jovi. Markę założyli w 2011 roku John oraz jego synowie Matt i Anthony, którzy postanowili rozlewać sos do butelek po zachętach przyjaciół i znanych osobistości. Sos powstaje wyłącznie z najlepszych składników, w tym pomidorów klasy restauracyjnej, i gotowany jest przez kilka godzin, aby odparować jak najwięcej wody i uzyskać idealną konsystencję.
Rodzina Bongiovi poprzez swoje pyszne sosy dzieli się z klientami tradycją i wspomnieniami wspólnych spotkań przy stole. Aby zapewnić najwyższą jakość produktu, używane są wyłącznie najlepsze składniki, a sosy przygotowywane są w tradycyjny sposób. Zaangażowanie rodziny Bongiovi w jakość oraz pasja do dzielenia się tradycją i wspomnieniami zaowocowały sosem, który zdobył sympatię wielu i wciąż zyskuje popularność.
Wyprodukowano we Włoszech dla RAYL-Group, CH-4310 Rheinfelden