Lucien Georgelin Ekstra Dżem, Morela, 100% zawartości owoców, 300 g
Kod: LG3006Produkty powiązane
Opis szczegółowy produktu
Lucien Georgelin Ekstra Dżem, Morela, 100% zawartości owoców, 300 g
Wysokiej jakości dżem morelowy z kawałkami owoców, przygotowywany według tradycyjnej francuskiej receptury.
- 100% zawartości owoców
- Kawałki owoców
- Cukier tylko z owoców
- Bez barwników
- Bez konserwantów
- Bez aromatów
Od dziesięcioleci Lucien Georgelin produkuje dżemy w sercu południowo-zachodniej Francji, które są pyszne, aromatyczne i wykonane z najlepszych składników.
Autentyczne smaki i aromaty wzmocnione powolnym gotowaniem w kotle, jak w przeszłości, które zachwycą nawet najbardziej wymagających smakoszy.
Jaka jest różnica między dżemem a marmoladą?
Dżem to produkt wytwarzany z mieszanki naturalnych substancji słodzących, wody i owoców innych niż cytrusowe.
Marmolada to produkt wytwarzany z mieszanki naturalnych substancji słodzących, wody i owoców cytrusowych (np. pomarańczy, limonek itp.)
Skład:
Morele z Roussillon 60%, cukier uzyskany z owoców, substancja żelująca: pektyny, skoncentrowany sok z cytryny.
Wartości odżywcze na 100 g:
Wartość energetyczna | 532 kJ / 125 kcal | 6%* |
Tłuszcze | <0,5 g | <1%* |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | <0,1 g | <1%* |
Węglowodany | 30 g | 12%* |
w tym cukry | 29 g | 32%* |
Białko | 0,6 g | 1%* |
Sól | 0,05 g | 1%* |
* referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal) |
Zastosowanie:
Przed otwarciem przechowywać w temperaturze pokojowej.
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 10 dni.
Kraj pochodzenia: Francja
Zawartość: 300 g
Parametry dodatkowe
Kategoria: | Džemy a marmelády |
---|---|
Waga: | 0.5 kg |
EAN: | 3330720213006 |
Pozycja została wyprzedana… |
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.
Obecny mistrz dżemów w tej firmie wciąż skrupulatnie przestrzega przepisów założyciela Luciena Georgelina, zapisanych w jego starej książce kucharskiej. W trosce o konsumentów podczas gotowania nie dodaje się żadnych barwników, konserwantów ani aromatów. Każdy etap procesu produkcji jest starannie kontrolowany, aby zapewnić smak owoców jak najbardziej zbliżony do naturalnego.
Wszystko zaczęło się od produkcji domowych marmolad i dżemów w latach 90. XX wieku, które później uzupełniono o pasztety, chutney, kompoty i kremy czekoladowe. Podstawą są starannie wyselekcjonowane owoce z lokalnych źródeł, powoli gotowane w miedzianych naczyniach na otwartym ogniu. Ten tradycyjny sposób przygotowania nadaje dżemom wyjątkowy smak i domowy charakter.
Lucien Georgelin, La Prairie de Londres, 472 00 Virazeil, Francja