Lucien Georgelin Ekstra Marmolada Pomarańczowa, 100% zawartości owoców, 300 g
Kod: LG3013Produkty powiązane
Opis szczegółowy produktu
Lucien Georgelin Ekstra Marmolada Pomarańczowa, 100% zawartości owoców, 300 g
Wysokiej jakości marmolada pomarańczowa (dżem) z dużymi kawałkami owoców, przygotowywana według tradycyjnej francuskiej receptury.
- 100% zawartości owoców
- Kawałki owoców
- Cukier tylko z owoców
- Bez barwników
- Bez konserwantów
- Bez aromatów
Od dziesięcioleci Lucien Georgelin produkuje dżemy i inne produkty w sercu południowo-zachodniej Francji, które są pyszne, aromatyczne i wykonane z najlepszych składników.
Autentyczne smaki i aromaty wzmocnione powolnym gotowaniem w kotle, jak w przeszłości, które zachwycą nawet najbardziej wymagających smakoszy.
Jaka jest różnica między dżemem a marmoladą?
Dżem to produkt wytwarzany z mieszanki naturalnych substancji słodzących, wody i owoców innych niż cytrusowe.
Marmolada to produkt wytwarzany z mieszanki naturalnych substancji słodzących, wody i owoców cytrusowych (np. pomarańczy, limonek itp.)
Skład:
Pomarańcze 58%, cukier otrzymany z owoców, cytryna, sok cytrynowy z koncentratu, substancja żelująca: pektyna owocowa.
Wartości odżywcze na 100 g:
Wartość energetyczna | 483 kJ / 114 kcal | 6%* |
Tłuszcze | <0,5 g | <1%* |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | <0,1 g | <1%* |
Węglowodany | 26 g | 10%* |
w tym cukry | 26 g | 29%* |
Białko | 0,6 g | 1%* |
Sól | 0,03 g | 1%* |
* referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal) |
Zastosowanie:
Przed otwarciem przechowywać w temperaturze pokojowej.
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 10 dni.
Kraj pochodzenia: Francja
Zawartość: 300 g
Parametry dodatkowe
Kategoria: | Džemy a marmelády |
---|---|
Waga: | 0.5 kg |
EAN: | 3330720213013 |
Pozycja została wyprzedana… |
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.
Obecny mistrz dżemów w tej firmie wciąż skrupulatnie przestrzega przepisów założyciela Luciena Georgelina, zapisanych w jego starej książce kucharskiej. W trosce o konsumentów podczas gotowania nie dodaje się żadnych barwników, konserwantów ani aromatów. Każdy etap procesu produkcji jest starannie kontrolowany, aby zapewnić smak owoców jak najbardziej zbliżony do naturalnego.
Wszystko zaczęło się od produkcji domowych marmolad i dżemów w latach 90. XX wieku, które później uzupełniono o pasztety, chutney, kompoty i kremy czekoladowe. Podstawą są starannie wyselekcjonowane owoce z lokalnych źródeł, powoli gotowane w miedzianych naczyniach na otwartym ogniu. Ten tradycyjny sposób przygotowania nadaje dżemom wyjątkowy smak i domowy charakter.
Lucien Georgelin, La Prairie de Londres, 472 00 Virazeil, Francja