Sonnentor, Strona 2
SONNENTOR, założony przez Johannesa Gutmanna w 1988 roku, to czeska marka znana z ekologicznej i zrównoważonej produkcji herbat, przypraw i ziół. W 1992 roku do firmy dołączył Tomáš Mitáček, co zapoczątkowało historię południowomorawskiego oddziału pod kierownictwem Josefa Dvořáčka. Firma kładzie nacisk na rolnictwo ekologiczne, wykorzystanie lokalnych surowców i biodegradowalne opakowania. Wspiera również bezpośredni handel (direct trade) z rolnikami, zapewniając uczciwe ceny i długoterminowe relacje.
SONNENTOR szczyci się pracą ręczną, szacunkiem dla tradycji i ciągłymi innowacjami, dążąc do tworzenia w pełni kompostowalnych produktów oraz zamkniętego cyklu naturalnego. Z siedzibą w Čejkovicach na południowych Morawach firma współpracuje z partnerami na całym świecie, w tym w Rumunii, Albanii, Nikaragui i innych krajach.
Příhon 943, 696 15 Čejkovice, Czechy

Koła z piołunu? Dobrze przeczytałeś! Dzięki temu aromatycznemu ziołowi można przygotować napój o ulubionym smaku bez sztucznych aromatów i kofeiny. Rozcieńczyć wodą sodową lub...

To nie przypadek, że niemiecka nazwa tego zioła tłumaczy się jako "kobiecy płaszcz", ponieważ contryhel jest rzeczywiście skutecznym lekarstwem na "kobiece kłopoty"....

To nie przypadek, że niemiecka nazwa tego zioła tłumaczy się jako płaszcz kobiety, ponieważ contryhel jest rzeczywiście skutecznym lekarstwem na kobiece dolegliwości....

Koper to znacznie więcej niż tylko "sok z ogórków". Podczas gdy ogórki z koperkiem i jogurtem są wspaniałym letnim orzeźwieniem, szkoda nie odkrywać innych możliwości, jakie...

Nazwa tej herbaty nie jest przypadkowa, ponieważ mieszanka Kuc-kuc to doskonała herbata ziołowa na chłodne zimowe dni, kiedy zarazki i przeziębienia czyhają na każdym kroku....

Nazwa tej herbaty nie jest przypadkowa, ponieważ mieszanka Kuc-kuc to doskonała herbata ziołowa na chłodne zimowe dni, kiedy zarazki i przeziębienia czyhają na każdym kroku....

Do przygotowania tradycyjnego gulaszu potrzeba dużo cebuli, mięsa, cierpliwości i odważnej ręki, jeśli chodzi o przyprawy. Z przyprawą do gulaszu Lajoš będzie to bułka z masłem....

Libeczek to klasyczna łodyga do zupy, która pachnie anyżem, cytryną i drożdżami. Jego smak przypomina niektórym seler naciowy, a innym "maggi" w jego naturalnej postaci. Szkoda...

Zarówno majeranek, jak i oregano pochodzą z rodzaju Deaf-leaved, co czyni je bardzo podobnymi. Nie ma jednak wzajemnej harmonii między rodzeństwem. W kuchni albo jedno, albo...

Miłość od pierwszego łyku. Daj się oczarować soczystemu smakowi malin, samych lub w towarzystwie świeżych owoców i plasterka cytryny. Z tym syropem można przygotować...

Ci, którzy mają melisę cytrynową w swoim ogrodzie, mogą cieszyć się jej cytrynowym zapachem za każdym razem, gdy przechodzą obok. Herbata ta jest bardzo orzeźwiająca i smakuje...

Ci, którzy mają melisę cytrynową w swoim ogrodzie, mogą cieszyć się jej cytrynowym zapachem za każdym razem, gdy przechodzą obok. Herbata ta jest bardzo orzeźwiająca i smakuje...

Masz ochotę na prawdziwe orzeźwienie? Poznaj to wykwintne trio mięty pieprzowej, czekolady i kędzierzawości. W filiżance rozbrzmiewa symfonia świeżych smaków i aromatów! Chociaż...

Masz ochotę na prawdziwe orzeźwienie? Poznaj to wykwintne trio mięty pieprzowej, czekolady i kędzierzawości. W filiżance rozbrzmiewa symfonia świeżych smaków i aromatów! Chociaż...

Smak tej klasycznej czarnej herbaty owija się wokół palca dzięki kwiatowym nutom. Nazwa herbaty pochodzi od jej korzeni u podnóża Himalajów - regionu Darjeeling, który słynie z...

Oregano - sztuka włoskiej kuchni nie byłaby kompletna bez tej ziołowej, pieprznej, gorzko-korzennej przyprawy. Mieszkańcy Europy Środkowej nauczyli się już czegoś od Włochów....

Nasi bio-rzemieślnicy Rozárka, Lavandulín i Vavřinec to świetna grupa, która zawsze przyniesie ci wszystkie smakołyki. Tadaaah, ostateczne ugaszenie pragnienia pełne owoców jest...

Laszlo, Janos i Piroska uwielbiają paprykę. Gdy poczujesz zapach papryki, od razu pomyślisz o Węgrzech - kraju gulaszu, paprykowego kurczaka i innych potraw, do których papryka...

Laszlo, Janos i Piroska uwielbiają paprykę. Gdy poczujesz zapach papryki, od razu pomyślisz o Węgrzech - kraju gulaszu, paprykowego kurczaka i innych potraw, do których papryka...

Pieprz to coś więcej niż tylko proszek do kichania. Suszone niełuskane ziarna pieprzu mają delikatny owocowy aromat i intensywny ostry smak. Owoce są zbierane tuż przed...
Strona 2 z 4 - 65 pozycji razem