SONNENTOR Kolendra, BIO, 15 g
Kod: 00380Produkty powiązane

Z głowy Apolla prosto na twój talerz. Chociaż laur był symbolem mądrości wśród Rzymian i Greków, na przestrzeni wieków stał się również przyprawą. Szkoda by było, gdyby nie...

Przyprawy są nieskomplikowane i równie aromatyczne jak samo mięso. Będziesz zachwycony połączeniem rozmarynu i suszonych pomidorów w tej mieszance. Rozpal więc węgle i wyczaruj...

Poczuj prawdziwą pikanterię kuchni latynoamerykańskiej, afrykańskiej lub orientalnej. W kuchni zastosowanie chili jest nieograniczone. Ci, którzy lubią ostre smaki i szukają...

Nie możemy powiedzieć, że pietruszka się do czegoś nie nadaje. Być może dlatego jest to jedno z tych ziół kuchennych, które wydają się niezbędne w kuchni środkowoeuropejskiej. W...

Bazylia to przyprawa, bez której trudno wyobrazić sobie makaronowe pesto. Od dawna jest dobrze strzeżonym sekretem kuchni włoskiej i jest stosowany w różnych sosach i sałatkach...

Prawdziwi mistrzowie grillowania sięgają po tę wyselekcjonowaną mieszankę, która nadaje mięsu atrakcyjny, lekko pikantny smak. Wetrzyj mieszankę przypraw w mięso, odstaw na...

Masz ochotę na prawdziwe orzeźwienie? Poznaj to wykwintne trio mięty pieprzowej, czekolady i kędzierzawości. W filiżance rozbrzmiewa symfonia świeżych smaków i aromatów! Chociaż...

Świeżość Azji Południowo-Wschodniej! Świeży, cytrynowy smak trawy cytrynowej pasuje do ciepłego, wilgotnego klimatu Wietnamu i Tajlandii. Tam roślina ta jest szczególnie...

Dzięki mieszance przypraw Don Rodriguez sukces w przygotowaniu Chilli con lub sin Carne jest gwarantowany. Ta meksykańska przyprawa nadaje potrawom pikantny smak i urozmaica...

Niedzielne menu z pieczonym kurczakiem to tradycja w wielu rodzinach. Chcesz skrzydełko, pierś czy udko - pikantne i chrupiące? Pani domu piecze swoje upierzenie z papryką,...
Opis szczegółowy produktu
SONNENTOR Kolendra, BIO, coriandrum sativum, 15 g
Tym, czym pietruszka jest dla nas, kolendra jest dla Azji. Zielone liście mają charakterystyczny, słodki i ziołowy aromat i doskonale nadają się do tajskiego curry, wietnamskiej zupy Pho (zupa z makaronem), ale także do peruwiańskiego ceviche (surowa ryba z cytryną i kolendrą). Liście kolendry są również często używane do przyprawiania sałatek, zup i sosów, a dzięki swojemu aromatowi stanowią integralną część kuchni azjatyckiej i orientalnej.
Uwaga, istnieje możliwość uzależnienia!
Zastosowanie: pasty do smarowania, dania jednogarnkowe, curry, gulasze, ryby, drób, makarony, tofu/sezam, dania wegetariańskie
Surowce pochodzą między innymi od następujących producentów
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Parametry dodatkowe
Kategoria: | Koření |
---|---|
Waga: | 0.025 kg |
EAN: | 9004145003804 |
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.
SONNENTOR, założony przez Johannesa Gutmanna w 1988 roku, to czeska marka znana z ekologicznej i zrównoważonej produkcji herbat, przypraw i ziół. W 1992 roku do firmy dołączył Tomáš Mitáček, co zapoczątkowało historię południowomorawskiego oddziału pod kierownictwem Josefa Dvořáčka. Firma kładzie nacisk na rolnictwo ekologiczne, wykorzystanie lokalnych surowców i biodegradowalne opakowania. Wspiera również bezpośredni handel (direct trade) z rolnikami, zapewniając uczciwe ceny i długoterminowe relacje.
SONNENTOR szczyci się pracą ręczną, szacunkiem dla tradycji i ciągłymi innowacjami, dążąc do tworzenia w pełni kompostowalnych produktów oraz zamkniętego cyklu naturalnego. Z siedzibą w Čejkovicach na południowych Morawach firma współpracuje z partnerami na całym świecie, w tym w Rumunii, Albanii, Nikaragui i innych krajach.
Příhon 943, 696 15 Čejkovice, Czechy