SONNENTOR Koper BIO, 15 g
Kod: 00326Produkty powiązane

Kminek jest przyprawą pochodzącą głównie z krajów niemieckojęzycznych i jest znany głównie jako przyprawa do chleba. Pieczona wieprzowina, jarmuż i kiszona kapusta opierają się...

Pieprz to coś więcej niż tylko proszek do kichania. Suszone niełuskane ziarna pieprzu mają delikatny owocowy aromat i intensywny ostry smak. Owoce są zbierane tuż przed...

Nie możemy powiedzieć, że pietruszka się do czegoś nie nadaje. Być może dlatego jest to jedno z tych ziół kuchennych, które wydają się niezbędne w kuchni środkowoeuropejskiej. W...

Laszlo, Janos i Piroska uwielbiają paprykę. Gdy poczujesz zapach papryki, od razu pomyślisz o Węgrzech - kraju gulaszu, paprykowego kurczaka i innych potraw, do których papryka...

Poczuj prawdziwą pikanterię kuchni latynoamerykańskiej, afrykańskiej lub orientalnej. W kuchni zastosowanie chili jest nieograniczone. Ci, którzy lubią ostre smaki i szukają...

Prawdziwi mistrzowie grillowania sięgają po tę wyselekcjonowaną mieszankę, która nadaje mięsu atrakcyjny, lekko pikantny smak. Wetrzyj mieszankę przypraw w mięso, odstaw na...

Bazylia to przyprawa, bez której trudno wyobrazić sobie makaronowe pesto. Od dawna jest dobrze strzeżonym sekretem kuchni włoskiej i jest stosowany w różnych sosach i sałatkach...

Z głowy Apolla prosto na twój talerz. Chociaż laur był symbolem mądrości wśród Rzymian i Greków, na przestrzeni wieków stał się również przyprawą. Szkoda by było, gdyby nie...

Ci, którzy lubią ostre przyprawy i szukają intensywnych doznań smakowych, nie oprą się sięgnięciu po to ogniście ostre chili. Stopień ostrości = 9. Można go zmielić lub ugotować...

Kmin rzymski to najbardziej typowa przyprawa kuchni indyjskiej, której nie może zabraknąć w żadnej z wielu słynnych mieszanek, takich jak Garam masala, Curry czy Tandoori.
Opis szczegółowy produktu
SONNENTOR Koper, BIO, anethum graveolens, 15 g
Koper to znacznie więcej niż tylko "sok do ogórków". Podczas gdy ogórki z koperkiem i jogurtem są wspaniałym letnim orzeźwieniem, szkoda nie odkrywać innych możliwości, jakie oferuje ta aromatyczna przyprawa. Koperek pachnie jak cytryna i dobrze komponuje się z warzywami korzeniowymi, fasolą, ziemniakami i burakami. Również barszcz rosyjski (zupa z buraków) koniecznie potrzebuje koperku, aby smakować autentycznie. Bardzo smaczny jest również indyjski szpinak z soczewicą, którego charakter określa łodyga i nasiona kopru. Ci, którzy lubią norweską kuchnię, mogą przygotować łososia, małże lub krewetki z sosem koperkowym i cieszyć się typowym skandynawskim smakiem. W Austrii prawie każdy zna tradycyjną fasolkę koperkową z wołowiną.
WSKAZÓWKA: cenny aromat koperku szybko się ulatnia, dlatego zalecamy dodanie go pod koniec gotowania.
Zastosowanie: pasty, dipy, ryby, świeże sery, ziemniaki, jagnięcina, strudel, dania wegetariańskie
Kuchnia: kuchnia śródziemnomorska, kuchnia czeska
Surowce pochodzą między innymi od następujących producentów
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Parametry dodatkowe
Kategoria: | Koření |
---|---|
Waga: | 0.025 kg |
EAN: | 9004145003262 |
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.
SONNENTOR, założony przez Johannesa Gutmanna w 1988 roku, to czeska marka znana z ekologicznej i zrównoważonej produkcji herbat, przypraw i ziół. W 1992 roku do firmy dołączył Tomáš Mitáček, co zapoczątkowało historię południowomorawskiego oddziału pod kierownictwem Josefa Dvořáčka. Firma kładzie nacisk na rolnictwo ekologiczne, wykorzystanie lokalnych surowców i biodegradowalne opakowania. Wspiera również bezpośredni handel (direct trade) z rolnikami, zapewniając uczciwe ceny i długoterminowe relacje.
SONNENTOR szczyci się pracą ręczną, szacunkiem dla tradycji i ciągłymi innowacjami, dążąc do tworzenia w pełni kompostowalnych produktów oraz zamkniętego cyklu naturalnego. Z siedzibą w Čejkovicach na południowych Morawach firma współpracuje z partnerami na całym świecie, w tym w Rumunii, Albanii, Nikaragui i innych krajach.
Příhon 943, 696 15 Čejkovice, Czechy