SONNENTOR Majeranek BIO, 10 g
Kod: 00668Produkty powiązane

Z głowy Apolla prosto na twój talerz. Chociaż laur był symbolem mądrości wśród Rzymian i Greków, na przestrzeni wieków stał się również przyprawą. Szkoda by było, gdyby nie...

Świeżość Azji Południowo-Wschodniej! Świeży, cytrynowy smak trawy cytrynowej pasuje do ciepłego, wilgotnego klimatu Wietnamu i Tajlandii. Tam roślina ta jest szczególnie...

Oregano - sztuka włoskiej kuchni nie byłaby kompletna bez tej ziołowej, pieprznej, gorzko-korzennej przyprawy. Mieszkańcy Europy Środkowej nauczyli się już czegoś od Włochów....

Odstrasza wampiry i smakuje wyśmienicie! Ci, którzy unikają go z obawy przed nieświeżym oddechem, tracą. Uwielbiany przez wielu i znienawidzony przez innych, czosnek nadaje...

Koper to znacznie więcej niż tylko "sok z ogórków". Podczas gdy ogórki z koperkiem i jogurtem są wspaniałym letnim orzeźwieniem, szkoda nie odkrywać innych możliwości, jakie...

Kmin rzymski to najbardziej typowa przyprawa kuchni indyjskiej, której nie może zabraknąć w żadnej z wielu słynnych mieszanek, takich jak Garam masala, Curry czy Tandoori.

Kminek jest przyprawą pochodzącą głównie z krajów niemieckojęzycznych i jest znany głównie jako przyprawa do chleba. Pieczona wieprzowina, jarmuż i kiszona kapusta opierają się...

Kminek jest przyprawą pochodzącą głównie z krajów niemieckojęzycznych i jest znany głównie jako przyprawa do chleba. Pieczona wieprzowina, jarmuż i kiszona kapusta opierają się...

Kmin rzymski to najbardziej typowa przyprawa kuchni indyjskiej, której nie może zabraknąć w żadnej z wielu słynnych mieszanek, takich jak Garam masala, Curry czy Tandoori.
Opis szczegółowy produktu
SONNENTOR Majeranek BIO, origanum majorana, 10 g
Zarówno majeranek, jak i oregano pochodzą z rodzaju Deaf-leaved, co czyni je bardzo podobnymi. Nie ma jednak wzajemnej harmonii między rodzeństwem. W kuchni albo jedno, albo drugie. Majeranek ma znacznie łagodniejszy aromat niż oregano, a także mniej pieprzny i lekko słodki smak. Jego delikatny aromat jest wspaniałym dodatkiem do świeżego sera lub sałatki warzywnej. Doskonale nadaje się do obfitych zimowych dań, takich jak zupa ziemniaczana czy dziczyzna. Dobrze współgra z liściem laurowym i jałowcem. Majeranek świetnie smakuje z jarmużem lub roślinami strączkowymi.
WSKAZÓWKA: Dodaj majeranek pod koniec gotowania, aby nie utracić jego delikatnego aromatu. Nie powinno go zabraknąć w żadnym gospodarstwie domowym.
Zastosowanie: dania jednogarnkowe, gulasze, świeży ser, rośliny strączkowe, ziemniaki, zupy, dania wegetariańskie
Kuchnia: kuchnia śródziemnomorska, kuchnia czeska
Surowce pochodzą między innymi od następujących producentów
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Parametry dodatkowe
Kategoria: | Koření |
---|---|
Waga: | 0.02 kg |
EAN: | 9004145006683 |
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.
SONNENTOR, założony przez Johannesa Gutmanna w 1988 roku, to czeska marka znana z ekologicznej i zrównoważonej produkcji herbat, przypraw i ziół. W 1992 roku do firmy dołączył Tomáš Mitáček, co zapoczątkowało historię południowomorawskiego oddziału pod kierownictwem Josefa Dvořáčka. Firma kładzie nacisk na rolnictwo ekologiczne, wykorzystanie lokalnych surowców i biodegradowalne opakowania. Wspiera również bezpośredni handel (direct trade) z rolnikami, zapewniając uczciwe ceny i długoterminowe relacje.
SONNENTOR szczyci się pracą ręczną, szacunkiem dla tradycji i ciągłymi innowacjami, dążąc do tworzenia w pełni kompostowalnych produktów oraz zamkniętego cyklu naturalnego. Z siedzibą w Čejkovicach na południowych Morawach firma współpracuje z partnerami na całym świecie, w tym w Rumunii, Albanii, Nikaragui i innych krajach.
Příhon 943, 696 15 Čejkovice, Czechy