SONNENTOR Oregano BIO, 18 g
Kod: 00777Produkty powiązane

Dla wielu miłośników Kreteńczyków tymianek przywołuje wspomnienia z wakacji. Ziemisty, pieprzny smak przypominający anyż, miętę i kamforę nadaje potrawom śródziemnomorskim...

Bazylia to przyprawa, bez której trudno wyobrazić sobie makaronowe pesto. Od dawna jest dobrze strzeżonym sekretem kuchni włoskiej i jest stosowany w różnych sosach i sałatkach...

Nie możemy powiedzieć, że pietruszka się do czegoś nie nadaje. Być może dlatego jest to jedno z tych ziół kuchennych, które wydają się niezbędne w kuchni środkowoeuropejskiej. W...

Pieprz to coś więcej niż tylko proszek do kichania. Suszone niełuskane ziarna pieprzu mają delikatny owocowy aromat i intensywny ostry smak. Owoce są zbierane tuż przed...

Ci, którzy lubią ostre przyprawy i szukają intensywnych doznań smakowych, nie oprą się sięgnięciu po to ogniście ostre chili. Stopień ostrości = 9. Można go zmielić lub ugotować...

Asortyment pojedynczych odmian przypraw został rozszerzony o płatki pomidorowe w jakości ekologicznej. Szczególnie docenisz je w kuchni włoskiej: wymieszaj ten suszony skarb z...

Nasze płatki chili są grubo mielone z chili o średniej ostrości (około 20 000 SHU, ostrość może się różnić w zależności od partii). Płatki chilli zachwycą wszystkich miłośników...

Kminek jest przyprawą pochodzącą głównie z krajów niemieckojęzycznych i jest znany głównie jako przyprawa do chleba. Pieczona wieprzowina, jarmuż i kiszona kapusta opierają się...

Libeczek to klasyczna łodyga do zupy, która pachnie anyżem, cytryną i drożdżami. Jego smak przypomina niektórym seler naciowy, a innym "maggi" w jego naturalnej postaci. Szkoda...

Zarówno majeranek, jak i oregano pochodzą z rodzaju Deaf-leaved, co czyni je bardzo podobnymi. Nie ma jednak wzajemnej harmonii między rodzeństwem. W kuchni albo jedno, albo...
Opis szczegółowy produktu
SONNENTOR Oregano BIO, origanum vulgare spp. hirtum, 18 g
Oregano - sztuka włoskiej kuchni nie byłaby kompletna bez tej ziołowej, pieprznej, gorzko-korzennej przyprawy. Mieszkańcy Europy Środkowej nauczyli się już czegoś od Włochów. Lubią używać oregano w daniach warzywnych lub sosach do makaronów. Oregano doskonale sprawdza się również w pikantnych potrawach, dlatego można je znaleźć w wielu daniach kuchni meksykańskiej. Owczy ser z oliwą z oliwek i oregano, wszystko zawinięte w folię i umieszczone na grillu, letni wieczór i kieliszek wina. Ciesz się wakacjami w domu!
Do smarowania, hamburgerów, dipów, ryb, świeżego sera, drobiu, warzyw, roślin strączkowych, ziemniaków, sera, łososia, makaronu, pizzy, risotto, chutney, dyni/ cukinii, zapiekanek, pesto, quiche, sałatek, wieprzowiny, tofu/sezamu, pomidorów, dań wegetariańskich
Kuchnia: kuchnia śródziemnomorska
Surowce pochodzą między innymi od następujących producentów
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Parametry dodatkowe
Kategoria: | Koření |
---|---|
Waga: | 0.028 kg |
EAN: | 9004145007772 |
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.
SONNENTOR, założony przez Johannesa Gutmanna w 1988 roku, to czeska marka znana z ekologicznej i zrównoważonej produkcji herbat, przypraw i ziół. W 1992 roku do firmy dołączył Tomáš Mitáček, co zapoczątkowało historię południowomorawskiego oddziału pod kierownictwem Josefa Dvořáčka. Firma kładzie nacisk na rolnictwo ekologiczne, wykorzystanie lokalnych surowców i biodegradowalne opakowania. Wspiera również bezpośredni handel (direct trade) z rolnikami, zapewniając uczciwe ceny i długoterminowe relacje.
SONNENTOR szczyci się pracą ręczną, szacunkiem dla tradycji i ciągłymi innowacjami, dążąc do tworzenia w pełni kompostowalnych produktów oraz zamkniętego cyklu naturalnego. Z siedzibą w Čejkovicach na południowych Morawach firma współpracuje z partnerami na całym świecie, w tym w Rumunii, Albanii, Nikaragui i innych krajach.
Příhon 943, 696 15 Čejkovice, Czechy