SONNENTOR Rozmaryn BIO, krojony, 25 g
Kod: 00316Produkty powiązane

Dla wielu miłośników Kreteńczyków tymianek przywołuje wspomnienia z wakacji. Ziemisty, pieprzny smak przypominający anyż, miętę i kamforę nadaje potrawom śródziemnomorskim...

Bazylia to przyprawa, bez której trudno wyobrazić sobie makaronowe pesto. Od dawna jest dobrze strzeżonym sekretem kuchni włoskiej i jest stosowany w różnych sosach i sałatkach...

Odstrasza wampiry i smakuje wyśmienicie! Ci, którzy unikają go z obawy przed nieświeżym oddechem, tracą. Uwielbiany przez wielu i znienawidzony przez innych, czosnek nadaje...

Oregano - sztuka włoskiej kuchni nie byłaby kompletna bez tej ziołowej, pieprznej, gorzko-korzennej przyprawy. Mieszkańcy Europy Środkowej nauczyli się już czegoś od Włochów....

Prawdziwi mistrzowie grillowania sięgają po tę wyselekcjonowaną mieszankę, która nadaje mięsu atrakcyjny, lekko pikantny smak. Wetrzyj mieszankę przypraw w mięso, odstaw na...

Kminek jest przyprawą pochodzącą głównie z krajów niemieckojęzycznych i jest znany głównie jako przyprawa do chleba. Pieczona wieprzowina, jarmuż i kiszona kapusta opierają się...

Kmin rzymski to najbardziej typowa przyprawa kuchni indyjskiej, której nie może zabraknąć w żadnej z wielu słynnych mieszanek, takich jak Garam masala, Curry czy Tandoori.

Libeczek to klasyczna łodyga do zupy, która pachnie anyżem, cytryną i drożdżami. Jego smak przypomina niektórym seler naciowy, a innym "maggi" w jego naturalnej postaci. Szkoda...

Ciekawe aromatyczne połączenie różnych rodzajów pieprzu to bardzo smaczna sprawa. Świeżo zmielony nadaje się do pikantnego przyprawiania niemal każdej potrawy: świeżo...

Pieprz to coś więcej niż tylko proszek do kichania. Suszone niełuskane ziarna pieprzu mają delikatny owocowy aromat i intensywny ostry smak. Owoce są zbierane tuż przed...
Opis szczegółowy produktu
SONNENTOR Rozmaryn BIO, krojony, rosmarinus officinalis, 25 g
Ziołowy i pieprzno-żywiczny smak rozmarynu przypomina nam typową atmosferę krajów śródziemnomorskich. Zielone, przypominające igły liście zmiękczają włoskie potrawy z warzyw i pomidorów, które nieuchronnie zawierają oliwę z oliwek. Gałązki rozmarynu ozdobią pieczonego kurczaka i jagnięcinę. Prawdziwy domowy chleb z rozmarynem, odrobina oliwy z oliwek, butelka dobrego wina - i spotkanie z przyjaciółmi może się rozpocząć.
WSKAZÓWKA: Przed użyciem rozdrobnij liście rozmarynu w moździerzu. Rozmaryn należy gotować razem z potrawą, aby w pełni uwolnić jego charakterystyczny aromat. Ci, którzy nie chcą gryźć często twardych liści, po prostu gotują całą gałązkę i usuwają ją przed podaniem.
Gdzie stosować: chleb, drób, warzywa, jagnięcina, pieczone mięso
Kuchnia: kuchnia śródziemnomorska, kuchnia czeska
Surowce pochodzą między innymi od następujących producentów: Albania
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Parametry dodatkowe
Kategoria: | Koření |
---|---|
Waga: | 0.035 kg |
EAN: | 9004145003163 |
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.
SONNENTOR, założony przez Johannesa Gutmanna w 1988 roku, to czeska marka znana z ekologicznej i zrównoważonej produkcji herbat, przypraw i ziół. W 1992 roku do firmy dołączył Tomáš Mitáček, co zapoczątkowało historię południowomorawskiego oddziału pod kierownictwem Josefa Dvořáčka. Firma kładzie nacisk na rolnictwo ekologiczne, wykorzystanie lokalnych surowców i biodegradowalne opakowania. Wspiera również bezpośredni handel (direct trade) z rolnikami, zapewniając uczciwe ceny i długoterminowe relacje.
SONNENTOR szczyci się pracą ręczną, szacunkiem dla tradycji i ciągłymi innowacjami, dążąc do tworzenia w pełni kompostowalnych produktów oraz zamkniętego cyklu naturalnego. Z siedzibą w Čejkovicach na południowych Morawach firma współpracuje z partnerami na całym świecie, w tym w Rumunii, Albanii, Nikaragui i innych krajach.
Příhon 943, 696 15 Čejkovice, Czechy