SONNENTOR Trawa cytrynowa BIO, cięta, 25 g
Kod: 00720Produkty powiązane

Bazylia to przyprawa, bez której trudno wyobrazić sobie makaronowe pesto. Od dawna jest dobrze strzeżonym sekretem kuchni włoskiej i jest stosowany w różnych sosach i sałatkach...

Poczuj prawdziwą pikanterię kuchni latynoamerykańskiej, afrykańskiej lub orientalnej. W kuchni zastosowanie chili jest nieograniczone. Ci, którzy lubią ostre smaki i szukają...

Libeczek to klasyczna łodyga do zupy, która pachnie anyżem, cytryną i drożdżami. Jego smak przypomina niektórym seler naciowy, a innym "maggi" w jego naturalnej postaci. Szkoda...

Przepis na tę klasyczną mieszankę pochodzi z Chin i, jak sama nazwa wskazuje, składa się z pięciu przypraw. Ma szeroki zakres zastosowań, od dań z woka po różne dania z...

Tym, czym pietruszka jest dla nas, kolendra jest dla Azji. Zielone liście mają charakterystyczny, słodki i ziołowy aromat i doskonale nadają się do tajskiego curry, wietnamskiej...

Laszlo, Janos i Piroska uwielbiają paprykę. Gdy poczujesz zapach papryki, od razu pomyślisz o Węgrzech - kraju gulaszu, paprykowego kurczaka i innych potraw, do których papryka...

Kminek jest przyprawą pochodzącą głównie z krajów niemieckojęzycznych i jest znany głównie jako przyprawa do chleba. Pieczona wieprzowina, jarmuż i kiszona kapusta opierają się...

Kmin rzymski to najbardziej typowa przyprawa kuchni indyjskiej, której nie może zabraknąć w żadnej z wielu słynnych mieszanek, takich jak Garam masala, Curry czy Tandoori.

Zarówno majeranek, jak i oregano pochodzą z rodzaju Deaf-leaved, co czyni je bardzo podobnymi. Nie ma jednak wzajemnej harmonii między rodzeństwem. W kuchni albo jedno, albo...

Pieprz to coś więcej niż tylko proszek do kichania. Suszone niełuskane ziarna pieprzu mają delikatny owocowy aromat i intensywny ostry smak. Owoce są zbierane tuż przed...
Opis szczegółowy produktu
SONNENTOR Trawa cytrynowa, BIO, cięta, cymbopogon citratus, 25 g
Świeżość Azji Południowo-Wschodniej! Świeży, cytrynowy smak trawy cytrynowej pasuje do ciepłego, wilgotnego klimatu Wietnamu i Tajlandii. Tam roślina ta jest szczególnie popularna: ryby, kurczak, owoce morza, zupy i warzywa są uszlachetniane tymi zielono-białymi łodygami. Ryba marynowana i pieczona z trawą cytrynową i sokiem z limonki to bardzo smaczne letnie danie. Ci, którzy mają ochotę na coś nowego, mogą aromatyzować kompoty owocowe trawą cytrynową.
Wskazówka: Suszone łodygi należy krótko namoczyć w gorącej wodzie.
Zastosowanie: pieczenie, desery, gulasze, ryby, drób, warzywa, herbata, łosoś, owoce morza, risotto, koktajle, mrożona herbata, lemoniada, syrop, zupy, dania wegetariańskie
Kuchnia: kuchnia azjatycka, kuchnia indyjska, kuchnia afrykańska, kuchnia karaibska
Surowce pochodzą między innymi od następujących producentów: Tanzania
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Parametry dodatkowe
Kategoria: | Koření |
---|---|
Waga: | 0.035 kg |
EAN: | 9004145007208 |
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.
SONNENTOR, założony przez Johannesa Gutmanna w 1988 roku, to czeska marka znana z ekologicznej i zrównoważonej produkcji herbat, przypraw i ziół. W 1992 roku do firmy dołączył Tomáš Mitáček, co zapoczątkowało historię południowomorawskiego oddziału pod kierownictwem Josefa Dvořáčka. Firma kładzie nacisk na rolnictwo ekologiczne, wykorzystanie lokalnych surowców i biodegradowalne opakowania. Wspiera również bezpośredni handel (direct trade) z rolnikami, zapewniając uczciwe ceny i długoterminowe relacje.
SONNENTOR szczyci się pracą ręczną, szacunkiem dla tradycji i ciągłymi innowacjami, dążąc do tworzenia w pełni kompostowalnych produktów oraz zamkniętego cyklu naturalnego. Z siedzibą w Čejkovicach na południowych Morawach firma współpracuje z partnerami na całym świecie, w tym w Rumunii, Albanii, Nikaragui i innych krajach.
Příhon 943, 696 15 Čejkovice, Czechy