SONNENTOR Tymianek BIO, 20 g
Kod: 00666Produkty powiązane

Bazylia to przyprawa, bez której trudno wyobrazić sobie makaronowe pesto. Od dawna jest dobrze strzeżonym sekretem kuchni włoskiej i jest stosowany w różnych sosach i sałatkach...

Odstrasza wampiry i smakuje wyśmienicie! Ci, którzy unikają go z obawy przed nieświeżym oddechem, tracą. Uwielbiany przez wielu i znienawidzony przez innych, czosnek nadaje...

Oregano - sztuka włoskiej kuchni nie byłaby kompletna bez tej ziołowej, pieprznej, gorzko-korzennej przyprawy. Mieszkańcy Europy Środkowej nauczyli się już czegoś od Włochów....

Nie możemy powiedzieć, że pietruszka się do czegoś nie nadaje. Być może dlatego jest to jedno z tych ziół kuchennych, które wydają się niezbędne w kuchni środkowoeuropejskiej. W...

Laszlo, Janos i Piroska uwielbiają paprykę. Gdy poczujesz zapach papryki, od razu pomyślisz o Węgrzech - kraju gulaszu, paprykowego kurczaka i innych potraw, do których papryka...

Ci, którzy lubią ostre przyprawy i szukają intensywnych doznań smakowych, nie oprą się sięgnięciu po to ogniście ostre chili. Stopień ostrości = 9. Można go zmielić lub ugotować...

Libeczek to klasyczna łodyga do zupy, która pachnie anyżem, cytryną i drożdżami. Jego smak przypomina niektórym seler naciowy, a innym "maggi" w jego naturalnej postaci. Szkoda...

Ciekawe aromatyczne połączenie różnych rodzajów pieprzu to bardzo smaczna sprawa. Świeżo zmielony nadaje się do pikantnego przyprawiania niemal każdej potrawy: świeżo...

Pieprz to coś więcej niż tylko proszek do kichania. Suszone niełuskane ziarna pieprzu mają delikatny owocowy aromat i intensywny ostry smak. Owoce są zbierane tuż przed...

Ziołowy i pieprzno-żywiczny smak rozmarynu przypomina nam typową atmosferę krajów śródziemnomorskich. Zielone, przypominające igły liście zmiękczają włoskie potrawy z warzyw i...
Opis szczegółowy produktu
SONNENTOR Tymianek BIO, thymus vulgaris, 20 g
Dla wielu miłośników Kreteńczyków tymianek przywołuje wspomnienia z wakacji. Ziemisty, pieprzny smak przypominający anyż, miętę i kamforę nadaje potrawom śródziemnomorskim charakterystyczny smak. Tymianek bardzo dobrze komponuje się z cebulą, winem i piwem. Pory z masłem, białym winem i tymiankiem duszone w piekarniku są niezwykle smaczne i pasują niemal do wszystkiego. Ta śródziemnomorska przyprawa doskonale nadaje się do przyprawiania pomidorów, jagnięciny, grzybów i ziemniaków.
Zastosowanie: dania jednogarnkowe, ryby, drób, warzywa, rośliny strączkowe, herbata, makarony, pizza, pieczone mięso, mięso/ryby, zapiekanki, pomidory
Kuchnia: kuchnia śródziemnomorska, kuchnia czeska
Surowce pochodzą między innymi od następujących producentów
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Parametry dodatkowe
Kategoria: | Koření |
---|---|
Waga: | 0.03 kg |
EAN: | 9004145006669 |
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.
SONNENTOR, założony przez Johannesa Gutmanna w 1988 roku, to czeska marka znana z ekologicznej i zrównoważonej produkcji herbat, przypraw i ziół. W 1992 roku do firmy dołączył Tomáš Mitáček, co zapoczątkowało historię południowomorawskiego oddziału pod kierownictwem Josefa Dvořáčka. Firma kładzie nacisk na rolnictwo ekologiczne, wykorzystanie lokalnych surowców i biodegradowalne opakowania. Wspiera również bezpośredni handel (direct trade) z rolnikami, zapewniając uczciwe ceny i długoterminowe relacje.
SONNENTOR szczyci się pracą ręczną, szacunkiem dla tradycji i ciągłymi innowacjami, dążąc do tworzenia w pełni kompostowalnych produktów oraz zamkniętego cyklu naturalnego. Z siedzibą w Čejkovicach na południowych Morawach firma współpracuje z partnerami na całym świecie, w tym w Rumunii, Albanii, Nikaragui i innych krajach.
Příhon 943, 696 15 Čejkovice, Czechy