Zdravá strava, Strona 17
-
Buliony i wywary
-
Czekolady
-
Przetwory dla dzieci
-
Dżemy i marmolady
-
Gorąca czekolada i kakao
-
Soda oczyszczona
-
Owsianki
-
Produkty konserwowe
-
Przyprawy
-
Chrupki
-
Napoje, soki, syropy
-
Masła, kremy i pasty
-
Mąki
-
Miody
-
Octy
-
Oleje
-
Sosy
-
Orzechy
-
Przekąski owocowe
-
Mieszanki do pieczenia
-
Słodziki
-
Superfoods
-
Suszone mięso
-
Suszone owoce i nasiona
-
Ciastka i biszkopty
-
Sól
-
Makarony
-
Tofu i produkty sojowe
-
Tortille i wrapy
-
Batoniki
-
Płatki, musli i granola
-
Zdrowe chipsy

Koper to znacznie więcej niż tylko "sok z ogórków". Podczas gdy ogórki z koperkiem i jogurtem są wspaniałym letnim orzeźwieniem, szkoda nie odkrywać innych możliwości, jakie...

Do przygotowania tradycyjnego gulaszu potrzeba dużo cebuli, mięsa, cierpliwości i odważnej ręki, jeśli chodzi o przyprawy. Z przyprawą do gulaszu Lajoš będzie to bułka z masłem....

Libeczek to klasyczna łodyga do zupy, która pachnie anyżem, cytryną i drożdżami. Jego smak przypomina niektórym seler naciowy, a innym "maggi" w jego naturalnej postaci. Szkoda...

Zarówno majeranek, jak i oregano pochodzą z rodzaju Deaf-leaved, co czyni je bardzo podobnymi. Nie ma jednak wzajemnej harmonii między rodzeństwem. W kuchni albo jedno, albo...

Miłość od pierwszego łyku. Daj się oczarować soczystemu smakowi malin, samych lub w towarzystwie świeżych owoców i plasterka cytryny. Z tym syropem można przygotować...

Oregano - sztuka włoskiej kuchni nie byłaby kompletna bez tej ziołowej, pieprznej, gorzko-korzennej przyprawy. Mieszkańcy Europy Środkowej nauczyli się już czegoś od Włochów....

Laszlo, Janos i Piroska uwielbiają paprykę. Gdy poczujesz zapach papryki, od razu pomyślisz o Węgrzech - kraju gulaszu, paprykowego kurczaka i innych potraw, do których papryka...

Laszlo, Janos i Piroska uwielbiają paprykę. Gdy poczujesz zapach papryki, od razu pomyślisz o Węgrzech - kraju gulaszu, paprykowego kurczaka i innych potraw, do których papryka...

Pieprz to coś więcej niż tylko proszek do kichania. Suszone niełuskane ziarna pieprzu mają delikatny owocowy aromat i intensywny ostry smak. Owoce są zbierane tuż przed...

Pieprz to coś więcej niż tylko proszek do kichania. Suszone niełuskane ziarna pieprzu mają delikatny owocowy aromat i intensywny ostry smak. Owoce są zbierane tuż przed...

Ciekawe aromatyczne połączenie różnych rodzajów pieprzu to bardzo smaczna sprawa. Świeżo zmielony nadaje się do pikantnego przyprawiania niemal każdej potrawy: świeżo...

Nie możemy powiedzieć, że pietruszka się do czegoś nie nadaje. Być może dlatego jest to jedno z tych ziół kuchennych, które wydają się niezbędne w kuchni środkowoeuropejskiej. W...

Niedzielne menu z pieczonym kurczakiem to tradycja w wielu rodzinach. Chcesz skrzydełko, pierś czy udko - pikantne i chrupiące? Pani domu piecze swoje upierzenie z papryką,...

Przepis na tę klasyczną mieszankę pochodzi z Chin i, jak sama nazwa wskazuje, składa się z pięciu przypraw. Ma szeroki zakres zastosowań, od dań z woka po różne dania z...

Ziołowy i pieprzno-żywiczny smak rozmarynu przypomina nam typową atmosferę krajów śródziemnomorskich. Zielone, przypominające igły liście zmiękczają włoskie potrawy z warzyw i...

Prawdziwi mistrzowie grillowania sięgają po tę wyselekcjonowaną mieszankę, która nadaje mięsu atrakcyjny, lekko pikantny smak. Wetrzyj mieszankę przypraw w mięso, odstaw na...

Przyprawy są nieskomplikowane i równie aromatyczne jak samo mięso. Będziesz zachwycony połączeniem rozmarynu i suszonych pomidorów w tej mieszance. Rozpal więc węgle i wyczaruj...

Świeżość Azji Południowo-Wschodniej! Świeży, cytrynowy smak trawy cytrynowej pasuje do ciepłego, wilgotnego klimatu Wietnamu i Tajlandii. Tam roślina ta jest szczególnie...

Dla wielu miłośników Kreteńczyków tymianek przywołuje wspomnienia z wakacji. Ziemisty, pieprzny smak przypominający anyż, miętę i kamforę nadaje potrawom śródziemnomorskim...

Kto kocha śródziemnomorski smak, powinien mieć w domu włoskie przyprawy. Ta mieszanka łączy w sobie podstawowe włoskie przyprawy i świetnie nadaje się do makaronów, pizzy,...